Workshop Omgaan met Polarisatie

Regio Den Haag
27-06-2023

Workshop Omgaan met Polarisatie

In deze workshop Omgaan met Polarisatie gaan we in op de dynamiek van polarisatie, de impact daarvan op de samenleving en hoe we beter kunnen communiceren in een gepolariseerde wereld.

Wat je van de Workshop Omgaan met Polarisatie kan verwachten

Polarisatie verwijst naar de verscherping van tegenstellingen tussen verschillende groepen of individuen in een samenleving, vaak gebaseerd op politieke, sociale, religieuze of culturele verschillen. Deze polarisatie kan leiden tot spanningen, conflicten en een gebrek aan vertrouwen, begrip en empathie tussen groepen.

Tijdens de workshop ‘Omgaan met polarisatie’ gaan we dieper in op de dynamieken van polarisatie en de impact ervan op de samenleving. We bespreken hoe deze polarisatie zich (online) manifesteert en welke gevolgen dit kan hebben voor onze communicatie.

Vervolgens gaan we in op hoe we als individuen en in verschillende rollen de aandacht kunnen richten op de diversiteit aan meningen, nuances en identiteiten in de samenleving. Bijvoorbeeld als journalist, consument, politicus of communicatieprofessional. We zullen strategieën bespreken die helpen om polarisatie te verminderen en de focus te leggen op nuance, verbinding en begrip tussen groepen.

Aan het einde van de workshop heb je:

  • Kennis over polarisatie en gevolgen hiervan
  • Inzicht in hoe polarisatie zich (online) manifesteert
  • Concrete handvatten om in verschillende rollen de aandacht te richten op nuance, diversiteit en inclusiviteit.
  • Ervaring met depolariserende communicatie strategieën

Tijd & Locatie

  • Locatie: Regio Den Haag 
  • Prijs: €124,00 excl. btw. 
  • Tijd: 19:00-22:00 incl. borrel

Aanmelden!

Blijf up-to-date

Blogs en nieuws

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!