Podcast maken

Regio Amsterdam
14-03-2024

Podcast maken

Ontdek de kracht van audio! In deze praktische en interactieve training leer je van Andy Clark een podcast opnemen, monteren, publiceren en verspreiden. 

Podcasts zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Audio wordt steeds meer gezien als een mooie (en vernieuwende) manier om verhalen te vertellen. Andy Clark maakt je tijdens de eendaagse training Podcast maken wegwijs in het medium.

De voordelen van podcast:

  • Audio zorgt voor verbeelding en verwondering bij de luisteraar.
  • Door het gebruik van oordopjes of speaker, sluit de luisteraar zichzelf af en heeft zo een intense en intiemere beleving van het verhaal.
  • Een goede audiocompositie biedt de luisteraar op een onderhoudende manier een verdieping rond een onderwerp.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de training benoemen we aan de hand van geluidsfragmenten de belangrijkste do’s en don’ts van het maken van audioverhalen. We luisteren en ontleden diverse verhaallijnen en composities. Je ervaart wat een stem of interview kan toevoegen aan een verhaal. Bovendien leer je hoe je de luisteraar kunt meenemen.

In het technische gedeelte van de training krijg je uitleg over het montageprogramma Audacity, leer je hoe je voice-overs kunt opnemen, welke microfoons goed werken en hoe je muziek kunt gebruiken als ondersteuning van je verhaal.

Voor wie is de training bedoeld?

Voor iedereen die wil ervaren hoe je zelfstandig audio kunt inzetten om een verhaal te vertellen aan je doelgroep. Deze training is met name interessant voor deelnemers die het gehele maakproces willen beheersen.

 

Aanmelden

Meld je aan

Heb je nog geen account?
Maak er dan direct één aan!

Schrijf je in!