Workshop Storytelling 20 september (VOL!)

Datum: Donderdag 20 september 2018
Spreker: Freek Staps: journalist, docent en content marketer
Kosten: € 99,- excl. BTW, incl. drankjes en snacks
Locatie: Babbage Company, Amsterdam

Iedereen heeft het over storytelling maar dat betekent niet dat iedereen een verhaal kan vertellen. Of zelfs opschrijven.

En dat terwijl jouw organisatie, jouw bedrijf of jouw dienst wel een goed verhaal heeft. In deze workshop geeft Freek Staps je praktische tips om zelf aan de slag te gaan met onderwerpen die jouw publiek aanspreken.

Freek legt uit hoe:
1) nabijheid
2) timing en
3) personen
elk verhaal tot leven kunnen maken. En hoe je clichés en uitroeptekens helemaal niet nodig blijkt te hebben om contact met jouw doelgroep te maken.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de workshop helpt Freek je over de drempel van het schrijven heen. Hij legt toegankelijk en aan de hand van praktische voorbeelden uit hoe een verhaal wérkt voor je publiek - en dus ook voor jou. Je krijgt tips en kunt direct aan de slag.

Voor wie bedoeld?

Deze workshop is interessant voor iedereen die wil weten hoe content marketing in de praktijk werkt. En die grip wil krijgen op wat storytelling nou echt betekent.

De spreker

Freek Staps is van huis uit journalist. Zestien jaar ervaring bij NRC Handelsblad als correspondent New York en leidinggevende bij vier redacties, waaronder Online, Politiek en Economie. Hij was Harvard Fellow op het gebied van media-innovatie en is docent Journalistiek en Content Marketing aan de Universiteit van Amsterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is mede-oprichter van het creative agency The Story Network.

Programma

18:30 - 19:00 uur Ontvangst met een drankje en een snack

19:00 - 21:30 uur
 Programma workshop
- Merkpositionering: de theorie
- Merkpositionering in 3 stappen (aanpak en oefenen, cases)

21:30 - 22:00 uur Afsluiten met borrel

Inschrijven

Deze workshop is al geweest. In het voorjaar van 2019, wordt deze workshop weer herhaald. Data volgt.

Waar komt de naam Babbage vandaan?
Charles Babbage (1791-1871) was een Brits filosoof en uitvinder die bekend werd als de ontwerper van de eerste mechanische rekenmachine, de voorloper van de computer. Net als Charles Babbage staat Babbage Company voor ontwikkeling en innovatie.