Blog

Categorie: Blogs
Harrie van Rooij12-09-2019 8:44
Er is iets goed mis met het imago van onze beroepsgroep. Met enige regelmaat stellen kamerleden vragen over hoe veel voorlichters er bij de rijksoverheid werken. Vorig jaar nog beweerde de SP dat het makkelijk met de helft minder kan. Wij worden met argusogen bekeken. Toen ik eens onder een opiniestuk over de zwartepietendiscussie liet noteren dat ik filosoof én communicatieadviseur was, waren de rapen gaar. Dat filosoof werd me nog enigszins vergeven. Maar door dat tweede woord gingen alle haatkleppen open. Blijkbaar kon je ervoor doorleren om niet alleen schadelijke nepmeningen te bedénken, maar ook nog om ze op...
115bekeken
Geen reacties
Categorie: Blogs
Hans de Koning29-08-2019 8:02
Door de tijd heen is de rol van merken grondig veranderd. Het begon met het brandmerk dat een puur functioneel middel was om het eigendom van vee te identificeren.
217bekeken
Geen reacties
Categorie: Blogs
JP Schaddé van Dooren27-08-2019 8:10
Wat weet jij van podcasts? Of van Programmatic advertising? Cassettebandjes verdwijnen, bioscopen zijn echter ongekend populair. Radio en TV zijn here to stay, maar hoe ga je om met Netflix en wat moet je met video en influencers?

Er komt een Youtuber langs in je organisatie en jij moet deze te woord staan? Dan is een korte mediatraining een goed idee. Je hoeft namelijk niet exact van alle onderwerpen in je vakgebied op de hoogte te zijn, maar een leven lang leren betekent ook voor marketeers communicatieprofessionals en onlinespecialisten : jezelf steeds in iets nieuws verdiepen!
De Babbage Academy is...
164bekeken
Geen reacties
Categorie: Blogs
Lieke Severijns15-08-2019 16:03
Flexwerkers bij ING in de problemen door geldnood bij payrollbedrijf (FD.nl)
De wigwam wankelt
Babbage Company is 15 jaar lang in de directe lijn leverancier bij ING geweest. Uiteraard moesten we voor dit preferred suppliership aan allerlei normen voldoen en werden we regelmatig door ING ge-audit. Dan kwam er een keurige controller een hele dag bij ons op kantoor om zich ter plekke door onze boeken heen te worstelen. Waren we voldoende solvabel? Hadden we onze zaakjes financieel, administratief en juridisch goed geregeld? Was onze NEN certificering op orde? Altijd zijn we met vlag en wimpel geslaagd.

Een jaar of 6 geleden heeft...
1089bekeken
Geen reacties