LEGO (R) Serious Play

Cherique CuppenDatum: Donderdag 23 januari 2020
Spreker: Cherique Cuppen, verandercommunicatieadviseur bij CODE GEEL
Kosten: 99,- euro excl. BTW, incl. drankjes en snacks
Locatie: Babbage Company, Amsterdam

Wat kun je verwachten?

LEGO ® Serious Play ® is een creatieve werkvorm om te leren spelen met nieuwe ideeën en inzichten, en te bouwen aan een sterke organisatiecultuur. Teams gaan aan de slag met abstracte begrippen of processen, om deze concreet te maken en betekenis te geven. Lego helpt om het gesprek aan te gaan, de creativiteit van een team te benutten, bestaande gedachtepatronen te doorbreken en mensen te verbinden. Zo zetten we vorm, beelden, associaties en metaforisch denken in om elkaar beter te begrijpen. De methode is gebaseerd op onderzoek naar de kracht van spelenderwijs leren en hoe het brein in staat is om, ook onbewust, nieuwe connecties te maken en nieuwe inzichten te genereren. Kortom: letterlijk bouwen aan nieuwe kansen!

In deze workshop:
• maak je kennis met de gecertificeerde werkvorm LEGO ® Serious Play ®;
• ervaar je aan de hand van enkele concrete oefeningen de verschillende levels van verbeeldingskracht;
• leer je meer over hoe de methode een team mobiliseert;
• bespreken we hoe je deze oefeningen kunt vertalen naar je eigen team, werk of opdracht.

Voor wie bedoeld?

Voor communicatieprofessionals en verandermanagers die met creatieve werkvormen en interventies teams (en organisatieprocessen) willen betrekken en bewegen voor een verandering en samen willen bouwen aan een sterke organisatiecultuur.

De spreker

Cherique Cuppen is van CODE GEEL, de communicatiekracht voor organisaties in verandering. Als creatieve (verander)communicatieadviseur focust Cherique zich met CODE GEEL op interne en verandercommunicatie, bijvoorbeeld bij een fusie, reorganisatie, professionalisering of verduurzaming. Dat vraagt vaak niet om een standaard communicatiemiddel, maar een projectmatige benadering van huidig tot gewenst gedrag waarbij creativiteit wordt ingezet om mensen in beweging te brengen: van kunst, virtual reality, gamification en lego, tot campagne of challenge. Dat is de verandercode voor vernieuwing, activatie en betrokkenheid.

Programma

18:30 - 19:00 uur Ontvangst met een drankje en een snack
19:00 - 21:30 uur Opening met speelvormen om de verschillende levels van verbeeldingskracht te ontdekken en ervaren
20:30 - 21:30 uur Als team de slag met nieuwe ideeën (en hoe je deze werkvormen mee kunt nemen naar je eigen werk)
21:30 - 22:00 uur Afsluiten met borrel

Inschrijven voor de workshop

inschrijven


Cherique vertelt over de workshop LEGO Serious Play in deze film op YouTube.
Waar komt de naam Babbage vandaan?
Charles Babbage (1791-1871) was een Brits filosoof en uitvinder die bekend werd als de ontwerper van de eerste mechanische rekenmachine, de voorloper van de computer. Net als Charles Babbage staat Babbage Company voor ontwikkeling en innovatie.